foto1
foto1
foto1
foto1
foto1
DOBRO DOŠLI NA RIBIČKI PORTAL !

topfishing
Trgovina ribolovnim priborom
+385(0) 1 5531477

FCZ-plan 2019.

5. MJESEC - Klupsko natjecanje na Čabranci
5. MJESEC - izložba u GKKŠ Gjalski na temu ribolov
6. MJESEC - USF Krapina 2018
9. MJESEC - prijateljski susret sa RD MOZIRJE
9. MJESEC - Susret mušičara

VRIJEME DANAS

vrijeme1

BROJ POSJETA

Sveukupno358129

mozirje
Prijateljska RD iz Slovenije

logo FishFun

RIBOLOV U KUPSKOJ DOLINI
NA RIJECI KUPI,KUPICI I CURKU
gorjan3

IZNAJMLJIVANJE APARTMANA
MOGUĆNOST RIBOLOVA SA VODIČEM
www.croatia-flyfishing.com
mob. +385(0) 99 741 4418

logocitypark

Poštovani!

Kao što ste mogli primjetiti da nismo ažurirali stranice portala preko pola godine,  točnije od petoga mjeseca 2018., a sve povodom nazovimo to „tihog bojkota“ prema gradskoj zajednici koja nikako ne može shvatiti što mi zapravo radimo i kakva je naša uloga u društvu.
Kao pridružena članica ŠZGZ unatrag deset godina, Fishing Club Zagorje je tretiran kao rekreativna udruga kojoj su uskraćena novčana sredstva od strane ŠZGZ(čitaj:grada Zaboka), kako bi uopće mogla kvalitetno funkcionirati. Naime na ime dotacije grada Zaboka FCZ participira ni više ni manje nego bijednih 2.000,00 kuna, što je zaista podcjenjujuće. Gledajući godišnji projekt koji je svake godine predstavljen ŠZGZ ne možemo se oteti dojmu, da i ako imate najbolji projekt , to ne znači i da je najvredniji i da će biti u potpunosti financijski pokriven od strane ŠZGZ.
Kad pogledate troškove poslovanja(troškovi vođenja računa banke, web portal,uredski materijal….itd), taj je iznos doslovce kap u moru na naših stvarnih godišnjih troškova. Da bi uopće opstali naši članovi nesebično svake godine uz članarinu, doniraju novčana sredstva kako bi namakli taj manjak u proračunu i nekako skrpali kraj sa krajem tekuću godinu.

Istodobno dobivamo raznorazne mailove da se predstavimo našoj zajednici……………htjeli bi fotografije, članke, izložbe, edukacije ………..ali ništa nema zauzvrat. I zato smo se odlučili na tihi bojkot prema našoj gradskoj zajednici. Nažalost znamo da su najviše u toj priči stradali ribolovci kojima je svaka informacija zlata vrijedna, kulturni radnici, umjetnici, trgovci……….općenito svi koji su u tom lancu.

No na kraju ove godine moramo sabrati i što se je sve događalo, naravno da za sve nema mjesta ali izdvojit ćemo ono najbitnije. U ime FISHING CLUBA ZAGORJE svim našim čitateljima želimo Čestit Božić i Sretnu Novu 2019. godinu!

 

Početkom godine tradicionalno posjećujemo našu susjednu nam državu Sloveniju i odlazimo na prvi novogodišnji ribolov u Čatež na Tople Struge. Ciljana riba tilapija.

     

 

Sa proljeća prva vikend subota u mjesecu je svake godine rezervirana za susret mušičara na rijeci Krki kod mjesta Žužemberk u Sloveniji.

 

     

 

U petom mjesecu je tradicionalno klupsko natjecanje na rijeci Čabranki u srcu Gorskog kotara. Ove godine i najposjećenije od strane članova kluba. O tome smo i napisali članak.

 

     

 

Tokom ljeta neobavezni ribolovi na rijekama Bregančica, Dreta, Savinja, Kupa, Kupica, Curak, Dobra, Krapina, Sanica, te mnogobrojna jezera.

 

     

 

Na jesen  je održan po 6. puta USF Krapina 2018., Memorijal Zdravko Demirović "ZAGI"

 

 

 

Završetak ribolovne sezone smo odradili sa prijateljskom udrugom iz Slovenije RD MOZIRJE i bili im gosti uz cjelodnevno druženje uz ribolov na jezeru.

 

     

 

Kraj sezone i kalendarski ribolovne godine na salmonide smo odradili na natjecanju u slovenskom gradu Slovenj Gradec na rijeci Meži kao Djed Božičnjaci!

 


 

 

 

VIŠE ČLANAKA

OTVORENJE PASTRVSKE SEZONE

Zima je dugačka i valja se strpiti dosta vremena prije otvaranja pastrvske sezone. Preko 100 i nešto dana pribor je bio konzerviran i brojali su se dani kao svojevremno u vojsci. Neki mušičarski fanatici i dalje buše rupe na kalendaru, no oni sa više iskustva guštaju si nekako to opuštenije. Kako god da bilo došao je i taj ...

Opširnije.....

OSVRT NA 2018.

Poštovani!

Kao što ste mogli primjetiti da nismo ažurirali stranice portala preko pola godine,  točnije od petoga mjeseca 2018., a sve povodom nazovimo to „tihog bojkota“ prema gradskoj zajednici koja nikako ne može shvatiti što mi zapravo radimo i kakva je naša uloga u društvu.
Kao pridružena članica ŠZGZ unatrag deset ...

Opširnije.....

12. SUSRET FCZ NA ČABRANCI

12.po redu tradicionalno druženje članova Fishing Cluba Zagorje održano je prošlog vikenda (05.05.2018.) u Gorskom kotaru, u mjestu Plešce na rijeci Čabranci za koju se brine ŠRU Čabranka iz Čabra. Osim druženja taj dan je i organizirano klupsko natjecanje za članove kluba,a po pravilima tradicionalnog domaćeg natjecanja ...

Opširnije.....

24. SUSRET MUŠIČARA NA RIJECI KRKI KOD ŽUŽEMBERKA

Zima nas ove godine nije pomazila i krenula je nešto kasnije, samim tim i ribolov je krenuo kasnije. Entuzijasti i oni željni ribolova pogotovo zbog otvorenja pastrvske sezone su i konzumirali nešto. Mi malo stariji ne svojom voljom ipak smo se trebali strpjeti ljepših i toplijih dana da bi odradili svoj prvi ribolov. U tu ...

Opširnije.....

FOTOAPARAT U RIBOLOVU

Ribolovom se bavim praktički od malena. Moji prvi ribolovi kedera sa ljeskovim „kolcima“, pa kasnije prvi bambus štap, pa prva VIR-ova rola itd…..U ono vrijeme kao mladić bio sam privilegiran što sam vidio u prirodi, ali isto tako i zakinut da te stvari mogu ovjekovječiti. Naravno fotografijom. Kao klinac imati fotoaparat i ...

Opširnije.....

FISHING IN SLOVENIA 2017.

Četvrto po redu online izdanje fly & spin ribolova u susjednoj nam Sloveniji. Da bi ovo online izdanje bilo objavljeno, u ime Fishing Cluba Zagorje svima velika zahvala za razumijevanje, a posebno ribiškim družinama i njihovim predsjednicima na čijim smo vodama odrađivali reportaže! Hvala još jednom!

 

 
...

Opširnije.....

SAVINJA - REKAO BI SAVRŠENA.....

Savinja……uvijek prepoznatljivo pitoma, velikodušna, djeluje bezbrižno, izdašna, rekao bi savršena……i tako bi mogao nabrajati  u nedogled. Možda djeluje pjesnički, ali  tko nije mušičario na Savinji neka krene u susjednu nam Sloveniju putem prema Logarskoj dolini i neka zastane barem na jedan dan  u Mozirskom ...

Opširnije.....

ZAVRŠILA PIKEMASTERS LIGA 2017.

U Pike Masters  ligi 2017 pobjedu je relativno sigurno  sa 9 negativnih bodova i 16,45 kg ukupnom težinom štuka kroz tri kola  odnio Savage Gear team (Šnajdar /Dalien) koji su usprkos slabijem nastupu na Orešju zadržali prvo mjesto koje su držali od samog početka lige.
Na drugo mjesto se probio Savar team iz ...

Opširnije.....

5. KUP GORANSKE MAMARE

Na jezeru Mrzla vodica u blizini mjesta Lokve održan je peti po redu „Kup Goranske Mamare“, natjecanje u spin ribolovu iz čamaca. Sudjelovalo je 15 ekipa iz kontinentalnog dijela Hrvatske. Po toplom i sunčanom danu riba je radila solidno, ambijent fantastičan, rekao bi prava jesenska idila. Ulove ostvaruje 11 ekipa, a sveukupno ...

Opširnije.....

RD BLED - SAVA BOHINJKA

Sava Bohinjka je rijeka koja se nalazi na sjeverozapadu susjedne nam Slovenije. Njen izvor je praktično na Triglavu. Sa Triglavskih jezera voda se ulijeva preko vodopada Savica (60 m visok) u potok Savicu koji pak ulazi u Bohinjsko jezero. Iz Bohinjskog jezera istječe rječica Jezernica koja se samo nakon sto metara spaja sa ...

Opširnije.....

 

"Ribolov dosiže novi viši stupanj kad ribolovac provede cijeli dan na rijeci ili jezeru loveći ribu i vračajući je neozlijeđenu nazad u vodu, te se vrati kući praznih ruku.Takav ribolovac ne uzima trofeje kako bi ih pokazao svojim prijateljima kao dokaz svoje vještine,nego pronalazi zadovoljstvo u ugodno provedenim trenucima u okolišu koji voli.On je lovio ribu iz sporta,a ne zbog razmetanja"

IZRADA I MONTAŽA ŽLIČASTIH VARALICA
TEL/FAX 047 416 269
MOB 098 649 153 

spinnka-logo-lg1

spineri-logo

kostevclogohr


Online HR trgovina ribolovnim priborom tvrtke Pontoon 21

 

logo-web-b

carpistakutak
Trgovina ribolovnim priborom
+385(0) 1 6272 666

croatiaosiguranjezaboklogo

Gacka

Čabranka

Savinja kod Mozirja

Cannot get Zabok location id in module mod_sp_weather. Please also make sure that you have inserted city name.

Koristimo kolačiće

Kolačiće (eng. cookies) koristimo kako bismo Vam pružili što bolje korisničko iskustvo, prikaz sustava navigacije, funkcionalnosti upravljanja i sl...
Nastavkom korištenja stranica slažete se da možemo postavljati ove vrste kolačića na vašem uređaju/računalu.

 

U REDU IZBRIŠI KOLAČIĆE