foto1
foto1
foto1
foto1
foto1
DOBRO DOŠLI NA RIBIČKI PORTAL !

topfishing
Trgovina ribolovnim priborom
+385(0) 1 5531477

FCZ-plan 2024.

01.-12.MJESEC - FCZ Challenge 2024
04. MJESEC - Klupsko druženje uz rijeku Sutlu
05. MJESEC - Klupsko natjecanje na Čabranci
09. MJESEC - USF Krapina 2024.


VRIJEME DANAS

vrijeme1

BROJ POSJETA

Sveukupno506887

logo-web-b

mozirje
Prijateljska RD iz Slovenije

logo FishFun

RIBOLOV U KUPSKOJ DOLINI
NA RIJECI KUPI,KUPICI I CURKU
gorjan3

IZNAJMLJIVANJE APARTMANA
MOGUĆNOST RIBOLOVA SA VODIČEM
www.croatia-flyfishing.com
mob. +385(0) 99 741 4418

logocitypark

18kolumna

Nije nam dugo trebalo za slijedeći ribolov. Ovaj put smo se odlučili posjetiti jezero Bajer u Fužinama. Dakle put nas je odveo u Gorski Kotar. Bili smo malo skeptici po pitanju vremena, ali ipak smo se odlučili bez obzira kakve će nas vremenske prilike dočekati. Iz Zaboka smo krenuli Aleksandar Antonić i moja malenkost. Oboje smo članovi kluba i idemo po prvi puta na to jezero. Sat i pol vožnje od Zaboka do Fužina. Krenuli smo dosta rano jer sve što prvi put radite zna se uvijek odužiti, a mi nismo htjeli gubiti vrijeme na te sitnice. Jest da smo stali u Vukovoj gorici na benzinskoj na kavi koju smo ispili vjerojatno u rekordnom vremenu, ali želja za novom pustolovinom je veća od svega. Slijedi izlaz sa autoputa (Vrata) i dolazak u Fužine. Ciljano u hotel „Bitoraj“ gdje se kupuju dnevne ribolovne dozvole. Kao što sam rekao kad ideš prvi put nekamo neznaš što te dočeka, pa smo i mi tako morali čekati gospodina koji prodaje karte na recepciji hotela i njegovo radno vrijeme koje je počelo od sedam sati. Tih pola sata smo iskoristili za kupnju u obližnjem dućanu što se tiče namirnica za gablec i konačno se dočekali i tih dnevnih karata. Hotel Bitoraj, meni osobno izgleda vrlo simpatično, a osoblje je vrlo ugodno i susretljivo. Osim što možete prespavati, vidjeli smo i ponudu jelovnika koji je onako jako zanimljiv i prilagođen kraju u kojem se hotel nalazi. Ovdje možete probati i žablje krakove, gulaš od raznih divljači, pečenja onakva, juhe ovakve, deserti…. ukratko ima svega i ne može se fulati u odabiru, a i hotel je bio navodno pun, a još se nije ni sezona zahuktala. Mislim da hotel živi 100 na sat.
Mi smo svoj auto parkirali na parkingu iza benzinske pumpe u Fužinama. Tu smo se spremili za ribolov i lagano krenuli. Onako na prvu mi se svidjelo mjesto, kao da ima dušu. Niti Aleksandar, niti ja ne znamo ništa o jezeru, jedino što znamo je to koje ribe plivaju u njemu. Svaki po dva štapa i gas na jezero. Počeli smo od brane i krenuli desnom obalom jezera. Skroz je šetnica i doslovce od svikud možete plasirati svoje varalice. Nakon jedno sat vremena ja imam prvi griz, ne znam o kojoj se ribi radi, ali pretpostavljam da je pastrva. Onako okrenula se i vidio sam crvenu prugu po sredini tijela, ali nisam je uspio izvući van. Idemo dalje i ja dobivam klena, lijep primjerak, poslikamo se i krećemo se dalje. Došli smo i do kraja jezera sa te desne strane, ali nas sreća nije pomazila. Vraćamo se natrag skroz do auta i imamo pauzu za gablec. Taman kad smo završili stigli su dečki sa mora. Naime Marko Martinjak i Gordan Horvat se vraćaju sa morskog ribolova i pridružuju se nama na jezeru. Nije prošlo ni par minuta i Marko se upisuje sa kalifom, pa slijedi niz od Aleksandra sa par kalifa i štukom. Nedugo zatim nas posjećuje predsjednik društva Zlatko Polić. Kako je i sam rekao pošto smo prvi put na jezeru, red je da se i on predstavi. Slijedila je pauza uz par kratkih iz njegova auta. Čovjek na mjestu i zaista nam se svidio. Da je barem više takvih predsjednika društva. Uputio nas je i objasnio ukratko ribolov na jezeru, no bilo je kasno za neke egzibicije, ali nadam se da ćemo to slijedeći put iskoristiti. Ponudio nam je na korištenje i klupsku kućicu uz jezero kad se slijedeći put odlučimo za ribolov na jezeru Bajer. Do mraka još svaki lovi poneku ribu i to bi bilo ukratko to. Slijedi dvije runde u obližnjem kafiću i pravac Zagorje.

O ŠRD BAJER Fužine

Na vodama kojima gospodari ŠRU Bajer Fužine ribolov je dozvoljen tijekom cijele godine uz poštivanje lovostaja i mjera za ribe zaštićene zakonom. Prilikom obavljanja ribolova obavezno je poštivati odredbe Zakona o slatkovodnom ribarstvu NN 63/2019 i Pravilnika o ribičkim dozvolama NN 139/2020 uz obaveznu upotrebu aplikacije mribic. 

Na svim ribolovnim vodama ograničena je upotreba prihrane (boili, peleti, žitarice, brašnaste hrane i slično) na 2kg po danu/ribiču.

Pribor se ne smije ostavljati bez nadzora i na čuvanje drugim ribičima, jer se to smatra ribolovom sa prekobrojnim priborom.

Ribu je dozvoljeno čuvati samo u odgovarajućim čuvaricama, plastičnim ili platnenim (nikako metalnim)

Ribolov je dozvoljeno obavljati od 5:00 do 23:00 h

Upotreba čamaca i svih vrsta plovila za ribolov, transport opreme do ribolovne pozicije i slične aktivnosti vezane uz ribolov, nije dozvoljena, osim za potrebe ribočuvarske službe.

Ribolov se obavlja na vlastitu odgovornost ribiča

Kadeti mogu obavljati ribolov sa jednim štapom i uz obavezno prisustvo punoljetnog pratitelja.

Ribolov na kanalima, pritocima, brani i zapornici na jezeru Bajer, te na Pečarićevom jazu (uzgojno područje), kanalu HE Lepenice, kanalu HE Vrelo, uzvodno od ušća Malog vrela (bijeli most) nije dozvoljen.

Dozvoljen je ribolov sa po tri(3) ribolovna alata sa po jednom udicom, osim kod umjetnih mamaca koji tvornički imaju više udica (varalice).

Najstrože je zabranjeno parkirati vozila uz vodu.

Ribolovne pozicije nisu numerirane niti imaju rezervacije.


Lovostaji, mjere i dozvoljeni dnevni ulov:

Šarane dužine preko 70cm, zlatnog karasa i piora (friglja) najstrože je zabranjeno zadržati.

Dozvoljeno je zadržati dva(2) komada ribe koje su u ograničenju dnevnog ulova, a moguće su kombinacije po vrstama (npr. jedan šaran i jedan linjak ili slično)

Ukupan dnevni ulov ribe može iznositi do 5kg, osim kod ulova kapitalnih primjeraka ribe koje ne treba obavezno vratiti.

Jezero Bajer

nalazi se u režimu ULOVI I PUSTI. Ribolov grabežljivaca (štuke, pastrve, grgeča, klena,...) dozvoljen je samo umjetnim mamcima, ribolovnim tehnikama varaličarenjem i mušičarenjem. Ribolov ostalih vrsta riba može se obavljati ostalim tehnikama, ali bez upotrebe glisti, crva, živih i mrtvih riba i njihovih dijelova kao mamca.

Jezera Lepenice i Potkoš

Dozvoljen je ribolov sa po tri(3) ribolovna alata sa po jednom udicom, sve vrste ribolovnih tehnika i upotreba svih vrsta mamaca. 

Dnevne dozvole mogu se kupiti u Hotelu Bitoraj po cijeni od 20 eura uz predočenje osobne iskaznice. Dozvole vrijede za jezera Bajer, Lepenica i Potkoš. Informacije o godišnjim dozvolama mogu se dobiti u ŠRU Bajer: 

 

Predsjednik: Zlatko Polić 098 172 2551 This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

 Tekst i fotografija: Siniša Kovačićek

VIŠE ČLANAKA

AQUATIKA - SLATKOVODNI AKVARIJ

Već par godina spremam se na izlet do Karlovca kako bi posjetio slatkovodni akvarij, jedinstvenu turističku atrakciju u ovom dijelu Europe. Slobodan vikend, a društvo mi pravi supruga. Do Aquatike nije teško doći, najjednostavnije je ukucati u google karte „Aquatika“ i navigacija Vas dovede do same ustanove. Mi smo si ipak ...

Opširnije.....

KLUPSKO NATJECANJE NA ČABRANKI

I ove godine nastavili smo sa tradicionalnim klupskim natjecanjem na nama dragoj rijeci Čabranci u mjestu Plešce, a u samom srcu Gorskog kotara. Sakupilo se 14 članova kluba da bi odlovili svoje 18, po redu natjecanje. Vrijeme kao da je stalo u Gorskom kotaru, taman niti vruće, niti prehladno. U četverosatnom ribolovu za ...

Opširnije.....

SPORTSKI RIBNJAK CRNAJA

Sa 01.04. u tekućoj godini zvanično je otvoren ribolov na štuke. Imali smo na raspolaganju dosta voda koje se mogu posjetiti, ali odabrali smo nešto novo, tamo gdje još nitko od nas iz kluba nije lovio. Odluka je pala na sportski ribnjak Crnaja u sklopu ribnjačarstva Končanica. Za taj put smo posudili kombi vozilo od DVD ...

Opširnije.....

JEZERO BAJER - FUŽINE

Nije nam dugo trebalo za slijedeći ribolov. Ovaj put smo se odlučili posjetiti jezero Bajer u Fužinama. Dakle put nas je odveo u Gorski Kotar. Bili smo malo skeptici po pitanju vremena, ali ipak smo se odlučili bez obzira kakve će nas vremenske prilike dočekati. Iz Zaboka smo krenuli Aleksandar Antonić i moja malenkost. Oboje ...

Opširnije.....

RADEŠČICA - SLOVENIJA

Drugi vikend zaredom u ribolovu. Nakon sedam godina, ponovno na Radeščici. Riječica u susjednoj nam Sloveniji, desna pritoka rijeke Krke. Izvire blizu Dolenjskih toplica u mjestu Podturn iz malog jezerca podno Kočevskog gorja i ulijeva se u rijeku Krku blizu Meniške Vasi. Bogata bujnom florom i faunom, a za ribe treba dosta ...

Opširnije.....

OTVORENJE PASTRVSKE SEZONE NA RIJECI DRETI

Kao i svake godine, već pomalo tradicionalno otvorenje sezone odradimo u susjednoj nam Sloveniji sa prijateljskim društvom RD Mozirje. Ove godine smo bili zakinuti za ribolov na Savinji jer su u tijeku radovi na toku rijeke na više od pedesetak mjesta po cijeloj dužini Savinje. Kao što znate, tu je prošle godine bila velika ...

Opširnije.....

FCZ CHALLENGE 2024

Poštovani članovi kluba!
Kreće novi Challenge FCZ. Morati ćete se potruditi za nagrade i uloviti 6 različitih vrsta riba spin ili fly tehnikom ( vrijede i morske ribe). Nagrade su osigurane za prva tri natjecatelja u vidu poklon bonova ili novčane nagrade, prestižni bedž ( web bedž ) za prva tri mjesta, koja će biti dodana u ...

Opširnije.....

ONO ŠTO NISMO VIDJELI

Nije da se nije lovilo. Bilo nas je posvuda. Lijepe uspomene i ugodna druženja. Za kraj godine što reći nego da je bilo više lijepih, nego neugodnih trenutaka. Dali smo sve od sebe, neki malo više neki malo manje, ali ne zato da se nije htjelo, nego zato jer su obaveze prema familiji ipak prioritet u našem hobiju. Zato ...

Opširnije.....

HIDEGVOLGYI HORGASZTO - MADŽARSKA

Više od godinu dana se dogovaramo za jedan ribički izlet u susjednu nam Madžarsku. Eto i to se konačno dogodilo. Ove godine smo bili odlučni u nakani, samo je trebalo složiti tajming da smo u tjednu slobodni. Ponedjeljak! Tko još u ponedjeljak ide u ribolov? A ne pita se kad je sila. Marko Martinjak, Ivan Kozina i moja ...

Opširnije.....

USF KRAPINA 2023

U organizaciji Fishing Cluba Zagorje iz Zaboka i domaćina natjecanja SRD Krapina iz Krapine, održan je na rijeci Krapinici popularni USF 2023( Urban street fishing ), memorijal „Zdravko Demirović Zagi“. Te subote 14.10.2023. po izuzetno lijepom i ugodnom vremenu nastupilo je 14 natjecatelja iz kontinentalne Hrvatske, koji su u ...

Opširnije.....

 

"Ribolov dosiže novi viši stupanj kad ribolovac provede cijeli dan na rijeci ili jezeru loveći ribu i vračajući je neozlijeđenu nazad u vodu, te se vrati kući praznih ruku.Takav ribolovac ne uzima trofeje kako bi ih pokazao svojim prijateljima kao dokaz svoje vještine,nego pronalazi zadovoljstvo u ugodno provedenim trenucima u okolišu koji voli.On je lovio ribu iz sporta,a ne zbog razmetanja"

RIBOLOV U KUPSKOJ DOLINI
NA RIJECI KUPI,KUPICI I CURKU

IZNAJMLJIVANJE APARTMANA

MOGUĆNOST RIBOLOVA SA VODIČEM
https://www.riverkupalodge.com/en/
mob. +385(0) 98 736 692

IZRADA I MONTAŽA ŽLIČASTIH VARALICA
TEL/FAX 047 416 269
MOB 098 649 153 

spineri-logo

kostevclogohr


Online HR trgovina ribolovnim priborom tvrtke Pontoon 21

 

carpistakutak
Trgovina ribolovnim priborom
+385(0) 1 6272 666

ribolovni pribor pero banner1

Gacka

Čabranka

Savinja kod Mozirja

Copyright © 2024 Copyright FISHING CLUB ZAGORJE Rights Reserved.

Koristimo kolačiće

Kolačiće (eng. cookies) koristimo kako bismo Vam pružili što bolje korisničko iskustvo, prikaz sustava navigacije, funkcionalnosti upravljanja i sl...
Nastavkom korištenja stranica slažete se da možemo postavljati ove vrste kolačića na vašem uređaju/računalu.

 

U REDU IZBRIŠI KOLAČIĆE