CROATIA BASS LEAGUE

Since 2009.

Naslovnica BASS REPREZENTACIJE

RASPORED KOLA

1.kolo 07.04.2018. rukavac Crkveni Bok

2.kolo 08.04.2018. rukavac Crkveni Bok

3.kolo 16.06.2018. rukavac Crkveni Bok

4.kolo 17.06.2018. rukavac Crkveni Bok

5.kolo 15.09.2018. rukavac Crkveni Bok

6.kolo 16.09.2018. rukavac Crkveni Bok

TRANSLATIONS

TRAŽILICA

banner2018

Na XI svjetskom prvenstvu u disciplini „Black bass“ koje je ove godine održano na jezeru Bolsena u Italiji, naša reprezentacija zauzela je odlično 4. mjesto u konkurenciji deset zemalja. Ovo je do sada naš najbolji plasman na SP. Hrvatsku reprezentaciju sačinjavali su Vignjević Danijel , Pavlinić Josip Siniša, Pecigoš Josip iz Zagreba, Branimir Kalinić iz Koprivnice, Predrag Maslić iz Bedekovčine, Matija Štefek iz Donje Stubice, te Marijan Bojčuk iz Bjelovara i Željko Novak iz Koprivnice. Osim Hrvatske reprezentacije nastupila je reprezentacija domaćina svjetskog prvenstva Italija, Njemačka, Španjolska, Portugal, Rusija, Južna Afrika, Venezuela, Mexico i Swaziland.

Nakon sabiranja dojmova sa XI svjetskog prvenstva kapetan Hrvatske reprezentacije u disciplini lov pastrvskog grgeča g.Danijel Vignjević koji je obnašao tu dužnost u Italiji, ukratko nam je ispričao svoje viđenje ovog svjetskog prvenstva kroz tri dana natjecanja i dva dana treninga.

„Prvo ću reći da smo stvarno bili tim i da je svatko radio svoj dio bez puno diskusija i trzavica. Kućanstvo je funkcioniralo, bilo je ozbiljnih dogovora, smijeha do suza, dobre zezancije i pravog bromace-a...uz poneku sitnu raspravu, mislim da niti jedna repka do sad nije bila ovako dobro izbalansirana i sa ovako pozitivnom atmosferom!
Druga stvar je ekstremno vrijeme. Ono nisu bili uvjeti za ribolov! Zadnji dan treninga i prvi dan turnira sa 45 km/h vjetrom je trebalo otkazati. Mazda(Siniša Josip Pavlinić) i ja smo skoro poginuli jer su valovi potpuno napunili čamac i pretinac sa baterijama je bio do vrha napunjen vodom, a motor nije htio upaliti jer je voda ušla u njega. Da se slučajno u tom trenutku prekinuo kontakt sa pumpom za ispumpavanje, mi bi potonuli na pola Bolsene kao i Titov...valovi su bili 1,5 metra i driftali smo 3-4 čvora...stvarno ozbiljna situacija i trebalo je izdržati u takvim uvjetima loviti 4-5 dana. Tek se polovinom zadnjeg dana vrijeme proljepšalo i jezero se prikazalo u svojoj ljepoti.
Treća stvar je sam ribolov. U jezeru ima jako puno sitnog bassa koji grizu i na najveće i na najmanje varalice (kao i veliki) i stvarno nije jednostavno selektirati griz velike ribe. Kao da nema pravila(ima, ali za precizno traženje lokacija sa izoliranom travom jednostavno nije bilo vremenskih uvjeta, niti vremena, niti se realno naše ekipe znaju dovoljno dobro služiti elektronikom). Možeš loviti tri sata bez griza i onda uloviti 15 riba u 20 minuta, što traži posebnu predanost tehnikama i veliku mentalnu stabilnost.

Mazda i ja smo drugi dan uhvatili 30 riba od kojih je samo 4 bilo jedva preko mjere, a Nijemci isto toliko i niti jedan u mjeri - donijeli su nulu na vaganje!
Mislim da smo najviše riba uhvatili na duboke krenkove...zatim lipless i dropshot...
Uvjerljivo najbolji posao su napravili Maslić i Pepač (Pecigoš Josip)(14-3-11) sa 6. pojedinačnim mjestom koji su se mrtvo dali u „krenkanje“ i sva tri dana obojica krenkali cijeli dan - cijeli, čak i u periodima sa nekoliko sati između grizeva!
Na taj način su prezentirali svoj mamac ispred najviše riba i stvar je postotka koliko će riba primiti.
Moj naklon i iskrene čestitke za odlučnost i provedbu zacrtanog game plana(da im nije jedna riba od 1,5 kg pala ispred podmetača možda su mogli i do medalje).
Mazda i ja smo imali sličan plan, ali nas je“čonta“ od 2 kg i jedan od 1,2 kg na dropshot prvi dan povukla u pomalo krivom smjeru. Krenuli smo sa fantastičnim trećim mjestom prvi dan, ali druga dva dana se više nismo nikako mogli sastati sa velikom ribom (Mazdi je zadnji dan strgao jedan veliki, ali ne bi se ništa bitno promijenilo). Iako je 14. mjesto (3-20-19) vrlo dobar rezultat, razočaran sam sa našim nastupom, mogli smo puno bolje uz manje modifikacije u pristupu, ali sad je kasno za šta-bi-bilo-kad-bi-bilo. Moramo biti zadovoljni...
Mrva(Željko Novak) i Bojs(Marijan Bojčuk) su kao i Deda(Branimir Kalinić) i Štefek dali sve od sebe(27-19-26), ali ovaj puta nije išlo, iako su skoro svaki dan imali po jednu dobru ribu u čamcu, falili su limiti... Bojsu je bilo posebno zahtjevno sa šarafima u nozi balansirati i voziti čamac na onim valovima.
Bojsa moram dodatno pohvaliti kao najvrjednijeg člana naše male zajednice, velikog druga, timskog igrača i pozitivca...
Sve u svemu, napravili smo veliki rezultat i ostavili velike bass nacije poput Portugala, Meksika i Španjolske iza sebe, ali ostaje gorak okus da smo propustili najveću šansu za medalju pojedinačnu i ekipnu do sada...
Ono što mogu reći da smo ostavili odličan dojam i da smo ponosno predstavljali našu zemlju kako na jezeru, tako i na sastancima i gala večeri gdje smo primili puno lijepih riječi od organizatora.

Za kraj jedna anegdota:
Zadnji dan su Deda i Štefek lovili umjesto Bojsa i Mrve. Dogovorili smo se čuti sa telefonima nakon svake ribe i u jednm takvom javljanju kaže Štefek Mazdi da ga treba Deda ...
" Halo Siniša čuj, vozač nam je bacio marker i sad Štefek pita da li trebamo bacati u njega ili na drugu stranu....
Mazda me pogleda i veli "BTJ i mi smo 4. reprezentacija svijeta... "(smijeha)
Još jednom puno HVALA svima koju su nam pomogli, preumoran sam sada da sve napišem, nekoga ću izostaviti ,ali moram spomenuti SRD Orešje sa kombijem i tvrtku FISHINGENJOY na prelijepim trenirkama!"

 

FOTOGALERIJA i REZULTATI

HRVATSKA LIGA PASTRVSKOG GRGEČA