CROATIA BASS LEAGUE

Since 2009.

Naslovnica OBNOVI ZNANJE O BASSU

RASPORED KOLA

1.kolo 07.04.2018. rukavac Crkveni Bok

2.kolo 08.04.2018. rukavac Crkveni Bok

3.kolo 16.06.2018. rukavac Crkveni Bok

4.kolo 17.06.2018. rukavac Crkveni Bok

5.kolo 15.09.2018. rukavac Crkveni Bok

6.kolo 16.09.2018. rukavac Crkveni Bok

TRANSLATIONS

TRAŽILICA

banner2018


MONTAŽA "WORM" UDICE NA SILIKONSKI MAMAC

Pravilno izvođenje montaža "worm" udice na silikonski mamac počinje provlačenjem udice kroz meko tijelo mamca, nakon određenih provjera i priprema.
Kod silikonaca koji se montiraju proba-danjem mjesta kroz koje treba biti provučen luk udice ili su vidljivo označena ili nam na mjesto provlačenja ukazuje zadebljanje tijela, utor ili kanal za sakrivanje udice, s time što se treba obratiti pažnja na veličinu "worm" udice koju za opremanje te varalice preporučuje proizvođač

U prste lijeve ruke (ukoliko se radi o dešnjaku) treba uhvatiti silikonsku varalicu tako da prema ribiču bude okrenut "šav" varalice koji predstavlja njen centar. Zatim treba utvrditi mjesto gdje treba proći vrh udice kroz tijelo i pri tome paziti da tijelo varalice neće biti neprirodno savijeno (osim montaža gdje je to uvjet).

Ubadanje treba započeti od vrha varalice (glave) prema repu, u dužini oko pola centimetra, kada treba vrhom udice izaći van iz tijela varalice s donje strane, zakrenuti udicu za 180 stupnjeva i vrhom udice ući u tijelo silikonca s donje strane po sredini varalice.

Nakon što je udica prošla i izašla kroz tijelo silikonca, treba ga pravilno rasporediti na vratu udice tako da tijelo nije nigdje neprirodno savijeno. Pravilno sprovedena "worm" udica viri alkom za kvačenje iz tijela, ulazi po sredini tijela silikonca uzdužno oko 0,5 cm (mjesto gdje se nalazi "koljeno" udice), te je jednim dijelom vrata van varalice do mjesta gdje luk udice prolazi kroz tijelo silikonca. Vrh udice se mora nalaziti s gornje strane.

Ukoliko ribi treba prezentirati varalicu kroz brojne prepreke, pribjegavamo "weed-Iess" montaži na način da blago nategnemo tijelo silikonca prema alki za kvačenje, dok prstom druge ruke usmjerimo vrh udice ukoso u silikonsko tijelo i pustimo varalicu. Tim postupkom će se silikonsko tijelo pri zatezanju u prvobitni, nerastegnuti oblik, samo nabiti na vrh udice i sakriti ga u svom tijelu.

HRVATSKA LIGA PASTRVSKOG GRGEČA