CROATIA BASS LEAGUE

Since 2009.

Naslovnica PODRAVSKE VODE

RASPORED KOLA

1.kolo 07.04.2018. rukavac Crkveni Bok

2.kolo 08.04.2018. rukavac Crkveni Bok

3.kolo 16.06.2018. rukavac Crkveni Bok

4.kolo 17.06.2018. rukavac Crkveni Bok

5.kolo 15.09.2018. rukavac Crkveni Bok

6.kolo 16.09.2018. rukavac Crkveni Bok

TRANSLATIONS

TRAŽILICA

banner2018

Na području klubova Koprivničko-križevačke županije nalaze se mnoge zanimljive vode za ribolov.Osim Drave i Mure koje su tekuće vode,tu se još nalaze mnoga jezera,grabe i mrtvice bogate ribama.Za nas bassolovce izdvojio bi nekoliko voda na kojima se uspješno love bassevi.

Jezero "Šoderica" nalazi u sjevernom području Koprivničko- križevačke županije uz graničnu crtu Republike Mađarske, oko 15 kilometara od grada Koprivnice. Vodena površina jezera je oko 360 hektara te je kao takva najveća u Podravini.Jezero se proteže od sjevera prema jugu u dužini od dva kilometra te od zapada prema istoku u širini od 100 do 500 metara. Sam oblik jezera ima oblik potkovice. Na samom jezeru nalaze se tri nenaseljena otoka. Dubina ne prelazi 12 metara, voda ima karakterističnu zelenkastu boju a u proljeće i zimi vidljivost  do max. 7m.Na dubinama od 6 metara vidljivost je slaba max. do 1m. Ljetne temperature vode su do 25C.U jezeru buja gusta vegetacija pa je veći dio jezera prekriven jezerskom travom .Na sjevernoj obali nalazi se turističko naselje s preko 400 vikend objekata, dva restorana i jednom trgovinom,  mješovite robe.

Jezero Čambina nalazi se u Koprivničko-đurđevačkom prekodravlju, u njegovom najistočnijem dijelu, u kutu što ga zatvaraju lijeva obala rijeke Drave i državna granica s Republikom Mađarskom. Jezero je spojnim kanalom povezano s tokom rijeke Drave, a spojni kanal povezuje i istočni i zapadni dio jezera. Potkovastog je oblika s krajevima potkove okrenutim lijevoj obali rijeke Drave. Obuhvaća površinu od oko 50 hektara.
Karakteristika jezera je da je relativno male dubine od 0,5 do 3 metra sa debelim slojem mulja i izrazitom vodenom vegetacijom. U širokom pojasu uz obalu rastu trščaci i rogozišta pa je prilaz vodi otežan. U fazi je visoki stupanj eutrofizacije tako da je «Čambina» barski ekosustav.

Jezero "Čingi Lingi" nalazi se u sjeverno-istočnom djelu županije Koprivničko-križevačke uz rijeku Dravu, četiri kilometra sjeverno od sela Molve te 500 metara sjeverno-istočno od naselja Donja Šuma.Jezero se proteže od sjeverno-istoka prema jugo-zapadu u dužini od 600 metara, te od zapada prema istoku u širini od 400 metara. Dubina jezera ne prelazi 35 metara. U ljeti voda na površini dostiže temperaturu do 25 C, a u dubini tokom cijele godine je vrlo hladna i ne prelazi 8 C. U jezeru se u pličinama nalazi mjestimično podvodna vegetacija. Karakteristika jezera su velike dubine blizu obale, te panjevi i porušena debla u plićacima. Na sjevernoj obali nalazi se turističko naselje sa više desetaka vikendica, te plaža sa ugostiteljskim objektima.

Jezero "Separacija" nalazi se na sjevero-istočnom djelu Koprivničko-križevačke županije. Na jezero se dolazi sa prometnice Đurđevac-Kalinovac. Separacija se sastoji od dva jezera identične površine cca. 350x150 metara. Vlasnik Separacije je firma «Jata» iz Bjelovara. Jezero je ograđeno te je na ulasku.. Horizontalna vidljivost svedena je na nulu zbog daljnjeg iskopavanja šljunka, a u periodima kada plovni bager ne kopa šljunak vidljivost može biti do cca. 3 metra. U ljeti temperatura doseže 23 C na površini, dok u dubini temperatura vode se ne diže iznad 11 C. U samom jezeru nema vegetacije zbog smanjenog propuštanja svjetlosti. Na ulazu u jezero postoji jedan čvrsti objekt u kojem se nalaze djelatnici na iskopavanju šljunka, dok oko samog jezera nema čvrsto građenih objekata.

Svakako treba spomenuti i jezero Dezinfekcija jednu od najpoznatijih voda u Podravini za ribolov bassa. Na Dezinfekciji je i 2001. godine ulovljen rekord Hrvatske od 2,45 kg. Na vodi nije dozvoljena upotreba čamaca.Nadalje tu je Betonara koja se nalazi u blizini naselja Đelekovac,oko 500 metara od benzinske postaje Đelekovec. Jezero je bogato svim vrstama riba .Upotreba čamaca je zabranjena.Tu su još Sekuline,Peskara,Stara Šoderica……

HRVATSKA LIGA PASTRVSKOG GRGEČA