CROATIA BASS LEAGUE

Since 2009.

Naslovnica

RASPORED KOLA

1.kolo 07.04.2018. rukavac Crkveni Bok

2.kolo 08.04.2018. rukavac Crkveni Bok

3.kolo 16.06.2018. rukavac Crkveni Bok

4.kolo 17.06.2018. rukavac Crkveni Bok

5.kolo 15.09.2018. rukavac Crkveni Bok

6.kolo 16.09.2018. rukavac Crkveni Bok

TRANSLATIONS

TRAŽILICA

banner2018

Završnica osmog ciklusa Hrvatske lige pastrvskog grgeča održana je 24. i 25.09.2015.g na jezeru Petnja u Sibinju. Prvog dana natjecanja 24.09.2016. najbolje je odlovila ekipa HES Sisak iz Siska (Leskovar/Berger), drugo mjesto za ŠRD SLOGA OKUMA TEAM iz Orešja (Vignjević/Pavlinić), dok je treće mjesto zauzela ekipa ŠRD PIŠKOR 2 iz Zagreba (Pecigoš/Krmpotić). Drugog dana natjecanja 25.09.2016. prvo mjesto osvaja ekipa UŠR PETNJA Sibinj iz Sibinja (Jazvić/Alijanović), drugo mjesto za KŠR KORANA iz Karlovca (Vranić/Pleš), dok treće mjesto osvaja ekipa HES iz Siska (Leskovar/Berger). Kroz dva dana natjecanja ulovljeno je svega 9 riba i to u subotu 7 riba, dok u nedjelju 2 ribe. Domaćin natjecanja kao i svake godine odličan, pohvale i za suca Željka Glavinića koji je odsudio kompletni ovogodišnji ciklus HLPG bez greške. Zahvale idu svim sponzorima kola lige (Okuma iz Zagreba ,magazin Praktični ribolov, Idra iz Karlovca, Pontoon 21 Anglers zone iz Ogulina, Spinnka iz Zagreba, Maguro Pro shop iz Zagreba, sponzoru za najveću ulovljenu ribu (Spinnka iz Zagreba) i sponzoru za ukupnog pobjednika lige (Adriatic Marine iz Zagreba). Osim UŠR Petnje kao domaćina zadnja dva kola, zahvala svakako i sekciji“Ulovi i pusti“ iz zajednice športskih ribolovnih udruga iz Siska bez koje nebi liga imala štih i koja se pobrinula za organizaciju prva četiri kola HLPG.
Kao i svaki put poslije odlovljenih vikend kola HLPG gosp. Vignjević Danijel, natjecatelj ŠRD SLOGA OKUMA TEAMA iz Orešja nam daje svoje viđenje kroz dva dna natjecanja:
„Vikend na Petnji je bio vremenski odličan i ugodan, ali po pravilu kad se lovi po mirnom i sunčanom vremenu ulovi su bili tanki. Lovilo se najlošije do sada sa samo 9 riba u dva dana, Osim dvije vanserijske čonte, bassevi su bili jedva preko mjere sve do pola kile težine. Petnja Sibinj je stvarno, ali stvarno fenomenalan domaćin, jezero je predivno, ali....
Bassa  ima u jezeru, ali brutalno reagira na pritisak i jednostavno ne grize. Ovaj vikend nas je 8 ekipa nastupilo i bila je lagana gužvica, a situacija bi bilo još kudikamo teža da je lovilo svih 11 čamaca.
Nakon tri godine iskreno mislim da je taj pritisak na vodu najveći (od svih) problem(a) Petnje.
Mazda(Siniša-Josip Pavlinić) je danas uhvatio 4 smuđa i 2 štuke ciljano loveći bassa na savić retu, Šimunčić Silvio je u subotu potegao soma od 10 kg, Maleni(Leskovar Boris) danas čontu od bolena. Uhvaćeno je više smuđeva nego basseva za vikend i to je također još jedan dio problema. Petnja je puna grabeži, sitne ribe i odličnog zaklona, ali je bass vjerojatno najmalobrojniji  od svih...
U subotu su prvo mjesto odnijeli Maleni I Bergi sa čontom od 1,46kg i to su ciljano odzujali u "svoju " uvalu i maznli ribu u prvih 10 minuta. Mazda i ja smo maznuli tri male ribe na Dropshot, ali je i to umrlo oko podneva, dok su ostali imali po ribu uglavnom uhvaćene na gumu. 5 ekipa je imalo upis, 3 nisu što je uz 7 uhvaćenih riba neki standard za Petnju.
U nedjelju je situacija bila koma. Riba se mogla i vidjeti ali jednostavno nije htjela gristi. Mi smo imali 4-5 riba koje su nam krenule za dropshotom, gledale i ....ništa! Takve priče su se mogle čuti od svih i iako je svaki team imao neku priču o promašenom grizu(naravno čonte) ili otkačenoj ribi. Na kraju dana su samo dvije ribe donešene na vaganje i to Petnja Sibinj prvo mjesto sa 1,125 kg i Korana Karlovac drugo sa 0,44 kg!
 Za stare lisce Jazu(Anđelko Jazvić) i Aleta(Samir Alijanović) nije čudno da su isčeprkali ribu na "domaćoj" vodi, ali posebno je zanimljiva ekipa KŠR Korana iz Karlovca koja je oba dana (kao i Petnja) ostvarila upis sa zamjenom. Umjesto standardnog Vedrana Pavlova, lovio je mladi dečko Tomica Pleš i baš je on uhvatio bassa drugi dan! Bravo bravo!“


FOTOGALERIJA
KONAČNI REZULTATI HLPG 2016.

1.

ŠRD SLOGA OKUMA TEAM Orešje 

18,5

2.

UŠR PETNJA Sibinj

20

3.

ŠRU HES Sisak

25

4.

ŠRD PIŠKOR 2 Zagreb

25

5.

KŠR KORANA Karlovac

29,5

6.

ŠRD JEZERA Bedekovčina

31

7.

ŠRK PODRAVKA BUMBLE LURE Koprivnica

43,5

8.

ŠRD PIŠKOR 1 Zagreb

45,5

9.

ŠRK ŠODERICA Koprivnica

55,5

10.

ŠRK PICOK Đurđevac

56,5

11.

ŠRK ZLATNI KARAS Zagreb

58

 

 

 

HRVATSKA LIGA PASTRVSKOG GRGEČA