CROATIA BASS LEAGUE

Since 2009.

Naslovnica

RASPORED KOLA

1.kolo 07.04.2018. rukavac Crkveni Bok

2.kolo 08.04.2018. rukavac Crkveni Bok

3.kolo 16.06.2018. rukavac Crkveni Bok

4.kolo 17.06.2018. rukavac Crkveni Bok

5.kolo 15.09.2018. rukavac Crkveni Bok

6.kolo 16.09.2018. rukavac Crkveni Bok

TRANSLATIONS

TRAŽILICA

banner2018

Osma sezona HLPG započela je na starom rukavcu Save u Crkvenom Boku. Treća sezona natjecanja iz čamaca. Ove godine nešto ranije nego uobičajeno, točnije 02. i 03.04.2016. Pokazalo se da i nije baš dobro odabran termin za kola natjecanja, što se i vidi iz priloženih ostvarenih ulova. Kroz dva dana natjecanja dobili smo ekipne pobjednike za dva kola HLPG. Prvog dana natjecanja (1.kolo) najbolje je odlovila ekipa UŠR PETNJA iz Sibinja (Jazvić/Alijanović) sa ukupno upisane tri ribe od kojih je trenutno i najveća riba natjecanja težine 1885 grama. Drugo mjesto za ekipu KŠR KORANA iz Karlovca (Pavlov/Vranić), dok su treći bili ŠRU HES iz Siska (Leskovar/Berger). Prvog dana natjecanja ulovljeno je svega 8 mjerskih riba. Drugog dana natjecanja (2.kolo) najbolje je odlovila ekipa ŠRD PIŠKOR 2 iz Zagreba (Pecigoš/Krmpotić), drugo mjesto zauzima ekipa ŠRD SLOGA OKUMA TEAM iz Orešja (Vignjević/Pavlinić), dok su treći bili ŠRD ŠODERICA iz Koprivnice (Kuzmić/Matijašić). Drugog dana natjecanja ulovljeno je 5 mjerskih riba. Zahvala domaćinu što nam je ustupio vodu za održavanje kola lige, na odličnoj hrani kroz dva dana natjecanja i kompletnoj logistiki koja je potrebna za održavanje kola lige. Isto tako zahvala ide i sponzorima kola lige TP OLIVARI OKUMA TEAM i časopisu „Praktični ribolov“. Nastavak natjecanja održat će se 02. i 03.07.2016. također na starom rukavcu Save u Crkvenom Boku.
Svoje viđenje kroz dva kola lige je kratko opisao Danijel Vignjević, natjecatelj ŠRD SLOGE iz Orešja, koja trenutno nakon dva kola HLPG zauzima drugo mjesto.
„Ribolov je bio nenormalno težak. Da li je uzrok zato što je vodostaj padao kao da je netko odčepio dno (cca 10 cm u danu), zato što se nevjerovatno izbistrila voda, zato jer se jezero "okretalo" zbog naglog zagrijavanja ili je neka promjena u kisiku vezano uz vegetaciju teško je reći,  ali definitivno je riba bila mrtva. Zmije, žabe, kedera milioni plivaju, babuške divljaju u mrijestu voda 13-14 stupnjeva, a basseva kao da nema - stvarno nevjerovatno!
U drugom dijelu dana pogotovo u nedjelju ih se moglo jako puno vidjeti na površini, a pogotovo uz obalu, ali je bio totalni „ignore“ i samo je par riba uhvaćeno na viđeno.
Pošto sam ja predložio ovaj datum na neki način preuzimam odgovornost za ovako loš ribolov i eto svima se još jednom ispričavam, ali mislim da se ipak poklopilo previše loših faktora. Ovakav Bok je stvarno nezamisliv, riba je prije dva tjedna neusporedivo bolje radila.  
Kada bi se hipotetski uzelo da svaki natjecatelj zabaci 2 puta u minuti, to bi ukupno za sedam sati ribolova na 22 ljudi bilo 18 480 zabačaja, što znači da je za ribu drugog dana kada je uhvaćeno 5 riba bilo potrebno zabaciti  3696 puta!  Ideja ovako ranog datuma je bila da se malo prisilimo loviti ( i trenirati) malo drugačije  tehnike na neviđeno kao krenkanje, spinnerbait, rete, texas rig, gume na jig glavama koje su sve legitimne tehnike za Bok u predmrijesnom periodu.  Moglo bi se reći da je tako i bilo, međutim kad se slabo lovi teško je utvrditi neku šablonu i uglavnom su ekipe dobivale ribe na varalice i tehnike koje su im najjači aduti. Usprkos zahtjevnom ribolovu, atmosfera je bila na razini kao uvijek, treće poluvrijeme odlično, domaćini iz „Uhvati i pusti“ sekcije HES-a Siska besprijekorni, novi glavni sudac Željko Glavinić odličan, a vrijeme fantastično ugodno i toplo....“

FOTOGALERIJA 1. i 2. kolo

 

KONAČNI POREDAK NAKON 2. KOLA HLPG

 

 1. UŠR PETNJA Sibinj   5 bodova
 2. ŠRD SLOGA OKUMA TEAM Orešje   6 bodova
 3. ŠRD PIŠKOR 2 Zagreb  9,5 bodova
 4. KŠR KORANA Karlovac 10,5 bodova
 5. ŠRK ŠODERICA Koprivnica 11,5 bodova
 6. ŠRU HES Sisak 11,5 bodova
 7. ŠRD ZLATNI KARAS Viljevo 13,5 bodova
 8. SRD JEZERA Bedekovčina 13,5 bodova
 9. ŠRK PODRAVKA Koprivnica 17 bodova
10. ŠRD PIŠKOR 1 Zagreb 17 bodova
11. ŠRK PICOK Đurđevac 17 bodova

 

HRVATSKA LIGA PASTRVSKOG GRGEČA