CROATIA BASS LEAGUE

Since 2009.

Naslovnica

RASPORED KOLA

1.kolo 07.04.2018. rukavac Crkveni Bok

2.kolo 08.04.2018. rukavac Crkveni Bok

3.kolo 16.06.2018. rukavac Crkveni Bok

4.kolo 17.06.2018. rukavac Crkveni Bok

5.kolo 15.09.2018. rukavac Crkveni Bok

6.kolo 16.09.2018. rukavac Crkveni Bok

TRANSLATIONS

TRAŽILICA

banner2018

 

Sedma sezona HLPG započela je na starom rukavcu Save  u Crkvenom Boku. 30.05. i 31.05. 2015.g. održana su prva dva kola HLPG. Ovo je druga sezona natjecanja iz čamaca. Kroz dva dana natjecanja dobili smo ekipne pobjednike za dva kola HLPG. Prvog dana natjecanja (1.kolo) najbolje je odlovila ekipa KŠR KORANA iz Karlovca (Pavlov/Vranić),drugo mjesto za ekipu ŠRD SLOGA -  OKUMA TEAM iz Orešja (Vignjević/Pavlinić), dok su treći bili ŠRU HES iz Siska (Leskovar/Berger). Prvog dana natjecanja ulovljeno je 45 mjerskih riba. Drugog dana natjecanja (2.kolo) najbolje je odlovila ekipa ŠRD SLOGA -  OKUMA TEAM iz Orešja (Vignjević/Pavlinić), drugo mjesto zauzima ekipa ŠRD PICOK iz Đurđevca (Novak/Jozek), dok su treći bili ŠRK PODRAVKA iz Koprivnice (Kalinić/Štefek). Drugog dana natjecanja ulovljeno je 38 mjerskih riba. Natjecanje je  prošlo u fer i korektnoj borbi svih devet ekipa, bez ikakve primjedbe od strane bilo kojeg natjecatelja. Zahvala domaćinu što nam je ustupio vodu za održavanje kola lige, na odličnoj hrani kroz dva dana natjecanja i kompletnoj logistiki koja je potrebna za održavanje kola lige. Isto tako zahvala ide i sponzorima kola lige časopisu Ribiči & Ribe i časopisu „Praktični ribolov“. Nastavak natjecanja održat će se 04. i 05.07.2015. također na starom rukavcu Save u Crkvenom Boku.
Svoje viđenje kroz dva kola lige je kratko opisao Danijel Vignjević
, natjecatelj ŠRD SLOGE iz Orešja, koja trenutno nakon dva kola HLPG čvrsto drži prvo mjesto.
„Vrijeme je bilo vruće i sunčano,a mrijest je uglavnom prošao. Naravno, pritisak na vodu i sunčano mirno vrijeme su odradili svoje pa bassevi nisu baš jurili mamce, već se je bilo potrebno nadmudrivati. Iako je drugi dan ribolov bio standardno vrlo težak, ipak se relativno dobro lovilo.
Na oba kola su postavljeni rekordi u težini limita, Na prvom kolu je Korana Karlovac rasturila sa najvećim limitom dosadašnje bass lige od 5,27 kg u 5 riba, dok je Sloga Orešje drugi dan uhvatila za 3 deke manji od 5,24 kg. To je za kilu više od najvećeg limita prošle godine (4,36kg) i jasan pokazatelj kako je Crkveni Bok svake godine sve bolji.
Prvi dan su sve ekipe uhvatile limite, dok drugi dan to nije bilo jednostavno za tri ekipe. Ukupno je u dva dana vagano 83 ribe.
Zbog mirnog i sunčanog vremena uglavnom su dominirale neotežane gume i nacimavanje sa bassevima, iako su uhvaćene ribe i na krenkove, žabe, texas rig itd...
Što se Okuma SLoga Orešje Teama tiče, možemo biti vrlo zadovoljni sa vikendom. Ne samo rezultatom, već i činjenicom da nismo paničarili i gubili glavu iako smo morali korigirati početnu taktiku tokom natjecanja. Iako nismo imali limit drugi dan do zadnje trećine natjecanja, nismo paničarili i i držali smo se dogovora.
Najugodnije iznenađenje vikenda su definitivno dečki iz Korane Karlovac (Pavlov i Vranić) koji su pokazali veliki napredak i želju i to se vidjelo po njihovim odličnim nastupima oba dana. Još jedno iznenađenje je loš plasman aktualnih prvaka Jezera Bedekovčina koji su nakon dva kola posljednji u ukupnom poretku. Iako su imali peha u vidu bježanja ribe prilikom prebacivanja u kante za vaganje drugi dan, ovo je samo dokaz kako je liga ove godine vrlo jaka i kako nema favorita“.

TABELA NAKON ODLOVLJENA DVA KOLA LIGE

 1. ŠRD SLOGA OKUMA TEAM Orešje 
 2. KŠR KORANA Karlovac  7
 3. ŠRK PODRAVKA Koprivnica  8
 4. ŠRU HES Sisak 
 5. ŠRD PIŠKOR Zagreb  11 
 6. ŠRD PICOK Đurđevac  11 
 7. ŠRK ŠODERICA Koprivnica  12 
 8. SRD JEZERA Bedekovčina  15 
 9. UŠR PETNJA Sibinj  15 

 

 

 


FOTOGALERIJA 1. i 2. kolo

HRVATSKA LIGA PASTRVSKOG GRGEČA